Ik ben gebruiker

Is een orthese een goede oplossing voor mij?

gebruikerZitten is topsport en voor veel mensen te zwaar om langdurig vol te houden. Veel mensen worden letterlijk moe van het zitten. Dit komt meestal doordat de juiste ondersteuning en drukverdeling in uw stoel ontbreekt. Dat kan weer leiden tot pijnklachten, decubitus en/of een verhoogde spierspanning. Allemaal zaken waar u niet op zit te wachten en die het zitten tot een last maken.
Of een orthese inderdaad voor u een oplossing kan zijn wordt in samenspraak tussen u, uw zorgprofessional, de adviseur van uw dealer en de expert van Perteon besloten.
De expert van Perteon zal met grote vakbekwaamheid vervolgens deze oplossing ook waarmaken.

Hoe verloopt het proces om een orthese te krijgen?

1. Aanvraag

Bij de gemeente (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) dan wel bij het zorgkantoor (Wet Langdurige Zorg) wordt een aanvraag ingediend voor de verstrekking van een orthese. Na een positief besluit zal uw dealer hierover worden geïnformeerd.

Perteon werkt samen met alle revalidatiedealers in Nederland. Zij zullen contact zoeken met Perteon om een simulatie in te plannen waarbij alle gewenste betrokkenen aanwezig zijn. Een afspraak met een Perteon orthese expert kan altijd op korte termijn gepland worden.

2. Zitsimulatie

De Perteon expert zal met u en de betrokken professionals een vragenlijst doornemen om de huidige situatie, omstandigheden en verwachtingen goed in beeld te krijgen.
Vervolgens mag u plaatsnemen op onze zitsimulator. Dit is een grote verstelbare stoel waarop we vacuümkussens plaatsen. De zitsimulator heeft vele verstelmogelijkheden, waarmee we samen met u naar de voor u optimale zithouding zoeken. Door de kussens vacuüm te zuigen leggen we deze positie vast. De houding, correctie en ondersteuning die u in de simulator ervaart zult u straks identiek ervaren in de orthese. Een belangrijk moment dus om goed de tijd voor te nemen!
Als met de simulatie het juiste resultaat bereikt is, wordt dit gedigitaliseerd. Ook elementen als zithoek, plaats en vorm van hoofd, arm en beensteun worden daarbij vastgelegd.
Deze digitale informatie wordt verstuurd naar de productielocatie van Perteon in Oldenzaal.

3. Productie

De productie van de orthese duurt maximaal 5 werkdagen. Daarna is de orthese gebruiksklaar!

4. Aflevering

De Perteon expert komt de orthese persoonlijk bij u afleveren.

5. Evaluatie

Na ongeveer twee weken neemt de Perteon expert contact op om te verifiëren of de orthese voldoet aan de oorspronkelijke verwachtingen.
Veelal geeft de orthese direct het gewenste resultaat. Mocht dit toch niet het geval zijn, dan zal de Perteon expert dit voor u oplossen en indien nodig een nieuwe simulatie verrichten.

En dan?

Wij blijven bewaken of de orthese aan de verwachtingen blijft voldoen. Mochten zich veranderingen voordoen kunnen we snel en adequaat handelen. Hierbij geldt natuurlijk ook: is er iets, meldt het ons!

Product

itura2U bepaalt zelf de kleur van uw orthese en de gebruikte bekleding.
U krijgt bij de orthese een extra bekleding en een speciale waszak.
Zo kunt u de bekleding reinigen en tegelijkertijd de orthese blijven gebruiken.
Uw gegevens blijven bewaard zodat we altijd de gewenste nazorg voor uw orthese kunnen geven. Wilt u bijvoorbeeld na verloop van tijd een extra bekleding? Geen enkel probleem: zonder extra bezoek kunnen we een identieke bekleding produceren.

Webdesign: Vindingrijck